вівторок, 14 квітня 2020 р.

Органічне землеробство в коледжі



Нагальна необхідність збереження навколишнього середовища і забезпечення населення Землі якісними продуктами харчування, збереження здоров’я майбутніх фахівців сільського господарства,  актуалізує пошук та використання нових альтернативних інтенсивних моделей сільськогосподарської діяльності, в основі яких лежить концепція одержання високоякісного врожаю без шкоди довкіллю завдяки вивченню і врахуванню природних процесів. Нині до альтернативних методів сільськогосподарського виробництва відносять  різні види біологічного землеробства.
Держава може розвиватися тільки за виконання двох основних умов:
• здорове суспільство;
• екологічно безпечне довкілля.
            Органічне землеробство  може сприяти виконанню цих двох умов завдяки забезпеченню суспільства екологічно чистими органічними продуктами харчування та зменшенню впливу на довкілля.
            У 2007 році у Золочівському коледжі почався перехід до органічного землеробства. Коледж почав  вирощувати зернові культури та багаторічні трави згідно вимог органічного землеробства. Сертифікація продукції проводилась компанією ТОВ «Органік- стандарт».
Метою органічного господарства є впровадження замкнутих (наскільки це можливо) виробничих циклів, з мінімальним використанням або повною відмовою від певних зовнішніх чинників для досягнення сталості системи. Органічне сільське господарство спрямоване на розвиток переваг, які забезпечують економічні, екологічні та соціальні вигоди, такі як нові види сільськогосподарських культур, нові агротехнології, більш ефективні засоби виробництва, та відштовхує методи, які завдавали шкоди довкіллю і громадам. Органічне виробництво є системним підходом, де взаємодія між різними компонентами  (сільськогосподарські  культури, тварини, комахи, земельний ресурс) є  однаково важливою.
Головною метою органічного землеробства є виробництво продуктів харчування без використання потенційно небезпечних речовин, а значить, відносно безпечних для вживання. Використання комерційних добрив і пестицидів заборонене. Синтетичні добрива замінюються гноєм і компостами, а збереження органічної речовини і запасів азоту забезпечується розширенням вирощування бобових на зелені добрива. Спеціально виведені сорти, сівозміни та посіви буферних рослин використовуються для захисту рослин від шкідників і хвороб.
Органічне землеробство — це система, основною метою якої є оптимізація здоров’я і продуктивності взаємопов’язаних ланок „ланцюга життя“ — ґрунту, рослини, тварини, людини. Це система господарювання, яка конструює і управляє технологіями з метою створення екосистем зі стійкою продуктивністю. Боротьба з бур’янами і шкідниками відбувається завдяки управлінню різноманітними взаємопов’язаними формами життя, використанню органічних решток і відходів тваринництва, підбору культур і сівозмінам, управлінню водним режимом ґрунту, використанню певних технологій обробітку ґрунту.
Родючість ґрунтів зберігається і покращується за допомогою системи дій, що підвищують їх біологічну активність, яка забезпечує баланс поживних елементів, необхідний для нормального росту та розвитку рослин і тварин, а також спрямовану на збереження ресурсів ґрунтів. Захист рослин від хвороб і шкідників здійснюється за допомогою:
  • підтримки балансу між різними видами комах,
  • збільшення популяцій корисних видів комах,
  • біологічних,
  • агротехнічних,
  • механічних методів захисту.
Інтенсивні технології органічного землеробства ретельно вивчаються і відбираються з метою використання їх для відновлення, а потім — для підтримання екологічної рівноваги у господарстві і навколо нього. Використання технологій органічного землеробства ще не є гарантією того, що продукція буде повністю вільна від токсичних речовин. Вони можуть надходити з повітря, ґрунтів, води, інших джерел, які фермер не завжди може контролювати.
Продукція органічного сільського господарства — це така, яка отримана внаслідок використання цієї системи і завдяки дотриманню стандартів, що створенні для неї і призначені забезпечити захист продукції від забруднення.
Органічне виробництво – це не лише стандарти й сертифікація, а й певна психологія з дуже чіткими принципами, чотири з яких становлять його основу: принцип здоров'я, принцип екології, принцип справедливості, принцип турботи. Тому органічна продукція – це наше здоров'я, це – родючі грунти, це – чисте довкілля, це – турбота про майбутнє нашої планети.

1 коментар:

  1. Ось контактні дані містера Бенджаміна про електронну пошту, lfdsloans@outlook.com. / Або Whatsapp +1 989-394-3740, який допоміг мені отримати кредит у розмірі 90 000,00 євро, щоб запустити свій бізнес, і я дуже вдячний, мені тут було дуже важко, намагаючись зробити шлях, оскільки матері-одинаки не були Легко зі мною, але за допомогою містера Бенджаміна поклав посмішку на моє обличчя, коли я спостерігаю, як мій бізнес зростає і розширюється. Я знаю, що ти можеш здивувати, чому я ставив такі речі тут, але мені справді потрібно висловити свою подяку, тому хто шукає за фінансову допомогу або переживаючи труднощі з тамтешнім бізнесом або хочете запустити бізнес-проект, ви можете переконатись у цьому і мати надію вийти з негараздів. Дякую.

    ВідповістиВидалити