Зінченко О. І.
Кормовиробництво: Навчальне видання. — 2-е вид., доп. і
перероб. — К.: Вища освіта, 2005. — 448 с.: іл.
Робоча навчальна програма
Переглянути ТУТ
ЗАВДАННЯ З ДИСЦИПЛІНИ "КОРМИ ТА ГОДІВЛЯ ТВАРИН"
для студентів ТВТ-203 гр.
03.12.2020 р.
ТЕМА 1. Вступ. Зміст і завдання дисципліни "Технологія кормів з основами кормовиробництва" і зв`язок з іншими дисциплінами навчального плану.
План
1. Історія розвитку кормовиробництва, його основні напрями.
2. Класифікація кормових культур і їх використання.
3. Класифікація кормів за технологічними ознаками, ботанічним складом, вмістом поживних речовин і впливом їх на організм тварин.
Література: Л.М. Єрмакова, Р.Т. Івановська, М.Я. Шевніков: «Кормовиробництво», стор. 3 – 15.
04.12.2020 р.
Тема 2. Зернові культури.
План
1. Значення зернових у системі кормовиробництва, зміцнення кормової бази.
2. Використання жита і пшениці на корм.
3. Технологія вирощування основних зернофуражних культур.
Література: Л.М. Єрмакова, Р.Т. Івановська, М.Я. Шевніков: «Кормовиробництво», стор. 16 – 30.
08.12.2020 р.
Тема 3. Строки і способи сівби зернових культур.
План
1. Добір сортів і гібридів.
2. Норма висіву.
3. Особливості використання тритікале, ячменю, кукурудзи, сорго, проса, гречки.
Література: Л.М. Єрмакова, Р.Т. Івановська, М.Я. Шевніков: «Кормовиробництво», стор. 30 - 55
09.12.2020 р.
Тема 4. Зернові бобові культури.
План
1.Загальна характеристика зернобобових культур та їх значення.
2. Основні бобові культури: горох, люпин, соя, кормові боби, їх біологічні особливості.
3. Змішані посіви бобово-злакових культур на корм, розширення посівних площ.
Література: Л.М. Єрмакова, Р.Т. Івановська, М.Я. Шевніков: «Кормовиробництво», стор. 56-70
14.12.2020 р.
Лабораторна робота: Вивчення зернових і зернобобових культур за насіння, сходами, стеблами, листям, плодами.
Завдання: Описати і замалювати зернові і зернобобові за морфологічними ознаками: сходами. Стеблами, листям, плодами і насінням.
Оформити у вигляді звіту.
ЗАВДАННЯ З ДИСЦИПЛІНИ "КОРМОВИРОБНИЦТВО"
для студентів ВПР-401
Урок №29. Лабораторна робота
Урок №30. Лекція
УРОК №31. Лекція
ПІДСУМКОВИЙ КОНТРОЛЬ
Модуль №3
Варіант 1.
1. Особливості згодовування зелених кормів.
2. Значення силосу для годівлі тварин.
3. Використання пасовищ для тварин.
Варіант 2.
1. Загальні відомості про підготовку кормів для згодовування.
2. Сировина для заготівлі сінажу.
3. Раціональне використання сіножатей.
Варіант 3.
1. Поняття про зелений конвеєр і їх види.
2. Поняття про комбікорми і їх класифікація.
3. Технологія виробництва силосу.
Варіант 4.
1. Згодовування грубих кормів.
2. Використання комбікормів для різних типів тварин.
3. Набір культур в зелений конвеєр.
Немає коментарів:
Дописати коментар